Къща РАЙ

за резервации: +359888474368     Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Къща за гости РАЙ

 

 

 

Къща за гости

 

РАЙ

Къща за гости

 

На ръба на РАЯ

payments

Джакузи и сауна в Къща Рай

 

SKN 5395

SKN 5346 SKN 5351

SKN 5399

   SKN 5463

SKN 5489

ПРАВИЛНИК ЗА ВЪТРЕШНИЯ РЕД НА КЪЩА ЗА ГОСТИ „РАЙ” с.КЮЛЕВЧА

                                                                                           Утвърдил: Мария Кайкова –                                                                                                  Собственик на Къща за гости

                                                                                    „РАЙ” с.Кюлевча     

Договор за пребиваване в къщата

Сключването на договор между къщата за гости и потенциалния гост започва с постъпване на резервация (намерение) за пребиваване в къщата.
За да гарантира резервацията си потенциалният гост трябва да предплати най-малко сума, равна на 50 % от стойността на нощувката.
Ако госта не наеме предвидената съгласно резервацията стая, и не направи анулация в едноседмичен срок преди датата на пристигане, той дължи неустойка в размер на предплатената сума (капаро).
Договорът за пребиваване се сключва минимум за една нощувка, която обхваща времето от– пристигане в 13.00 ч. на обяд на първия ден и заминаване до 12.00 ч. на другия ден. Ако гостът остане по-дълго от предвидения срок и не продължи престоя си в хотела, му се начислява такса в размер на 50 % върху стойността на нощувката, която се таксува като почивка.
Къщата за гости се задължава да предостави услуги, съответстващи на изискванията за категоризация и обявените предварително цени.
При констатирани груби нарушения на вътрешния ред в къщата, нарушаване на законите и правовия ред в страната, накърняване доброто име и престижа на къщата, собственика има право да прекрати договора и престоя на гостите .

2. Права и задължения на гостите
                Гостите нямат право да внасят и използват електронагревателни (отоплителни) уреди и съоръжения по време на престоя си в хотела.
                Гостите на къщата за гости по време на престоя си нямат право да внасят и използват хранителни продукти в стаите , такива се консумират в местата определени за хранене.Същите се оставят за съхранение в оборудваната за целта кухня.      
                Гостите на къщата с престоя си не трябва да създават дискомфорт на живущите около къщата        / говорене на висок глас, слушане на силна музика , използване на пиротехнически средства / съгл. Изискванията на Наредба 6 за показателите за шум в околната среда/ 2006/
В сградата на къщата е забранено внасянето и складирането на леснозапалими, взривни и обемисти предмети (багажи, мотоциклети, велосипеди и др.)
Не е разрешено внасянето на домашни животни (кучета, котки и др.),

Не е разрешено разместването на мебели и имущество в стаите и помещенията на хотела (без съгласуване със собственика на къщата).
Забранява се изнасянето на всякакъв вид имущество (хавлии, кърпи, инвентар, посуда и др.) по време на престоя на гостите в къщата.
Гостите на къщата носят материална (финансова) отговорност за повреденото и изгубено имущество.
Гостите са длъжни при настаняване в къщата да предоставят документ за самоличност за адресна регистрация.
Забранено е воденето на външни лица на територията на къщата за пребиваване без разрешение от собственика на къщата.
При напускане на къщата гостите са длъжни да затварят външните прозорци и врати на стаите .
При напускане на къщата гостите са длъжни лично да оставят ключовете на Рецепцията.

3. Начини на резервиране
Резервация на место в къщата.
Резервация по телефона или имейла посочен в сайта .

Резервация по банков път – по банкова сметка къщата.
4. Анулиране на резервация
Анулация за индивидуални туристи – ако е направена анулация 7 дни преди датата на пристигане туриста не дължи неустойка. Ако този период не е спазен дължи неустойка в размер на капарото.
Анулация за групи туристи – ако е направена анулация 15 дни преди датата на пристигане туристите не дължат неустойка. Ако този период не е спазен дължат неустойка в размер на капарото.

5. Резервиране, капариране и анулация през празниците – Студентски празник, Коледа, Нова година:
Резервацията се счита за потвърдена след заплащане на капаро в размер на 50 % най-малко 1 месец преди пристигане на туристите.
Анулация – ако е направена анулация 1 месец преди датата на пристигане на туристите не се дължи неустойка. Ако този период не е спазен се дължи неустойка в размер на капарото.

                                                                                                                                             Собственик М.Кайкова

 

        Къща за гости „Рай” се намира в с. Кюлевча, обл.Шумен, на 20 км. от гр. Шумен; 3,00 км. от Историческия резерват „Мадарски конник”; 15 км. от старата столица Плиска и на 80 км. от гр. Варна.

           Невероятната природна гледка прави къща за гости „Рай” неповторимо място за Вашата пълноценна почивка и релакс. При нас ще усетите спокойствието на селския бит, съчетан с удобството на съвременния живот.

 

Къщата е изградена в стар стил, раздвижена архитектура на два етажа.

         На първия етаж има една спалня, зимна градина, механа за 25 души, оборудвана с камина, ТV ,интернет, мобилна тон колона. Разполага с напълно оборудвана и лятна механа, подходяща за всякакъв вид семейни тържества, рождени дни, сватби, абитуриентски и друг вид събирания. Наемането става по предварителна заявка и избор на меню при желание.

         На втория етаж са разположени пет стаи . В три от стаите има по едно допълнително. В една има две допълнителни легла и една двойна стая. Всички са със собствена визия, модерен стил, санитарен възел, климатик, телевизор.

                В двора в страни от основната къща има още един Апартамент с една стая обзаведена със спалня и разтегателен диван, подходяща за семейство с до 2 деца, баня с тоалетна, телевизор. Към стаята има зала - кухня с трапезария за 10 човека.

Апартамента може да се наема отделно от основната къща. Залата има достъп до двора на къщата, басейн и детски кът.

         За приятния престой и пълноценна почивка на своите гости, къща за гости ”РАЙ” предлага открит басейн с чадъри, шезлонги и шатра.

Капацитет на основната къща къщата до 18 легла. При наемане и на Апартамента 22 места за нощувка.

 • Цена при наемане на цялата къща / 6 стаи/ за 1 вечер - 520 лв.
        за 2 нощувки по 450 лв.
        за три и повече нощувки по 420 лв.

 

 • Цена при наемане на къщата /7 стаи/ за 1 вечер - 620 лв.
       за 2 нощувки по 550 лв.
       за три и повече нощувки по 520 лв.

 

 • При отдаване на къщата на самостоятелни стаи 85 лв. за двойна стая, допълнително легло 30 лв.
 • Единична стая 55 лв.
 • Ползване на джакузи - 150 лв. за един ден. за всеки следващ по 50 лв.
 • Ползване на сауна - 50 лв. на ден

 

Желаещите да ползват релакс зоната, трябва 1 / един/ ден по-рано , да заявят   желанието за ползване на сауна и джакузи

 • Цена за наемане на залата за детски рожден ден, семейни обяди, вечеря или друг повод до 10 човека 200 лв. за 3 часа, за всеки следващ по 12 лв. на човек

За дните петък и събота и официални празници къщата се наема изцяло. За дните от понеделник до четвъртък може да се наемат и отделни стаи пo посочените цени.

От 01.06 до 15.09 за дните петък и събота къщата се отдава цялата за двата дни.

При наемане на цялата къщата и тя ако се ползва за празненство и гостите са повече от капацитета и над 25 човека за всеки следващ се доплаща по 12 лв. за наем на зала.

 • При желание от страна на гостите има възможност за приготвяне на закуска,обяд и вечеря: Закуската включва, баница или мекици или бухти или сандвичи, с домашен мед, сирене или сладко, айран.

Цена на 1 бр. закуска – 5 лв.

•             Обяд и вечеря по избор на гостите по предварително изготвено меню.

В цената са включени 9% ДДС, такса, застраховка.

Домашни любимци не се допускат!

 

Разплащането става в брой на място или по банков път.

Банкова сметка - в лева:

ИнвестБанк АД – клон Шумен

IBAN     BG59IORT80061000765201

BIC:       IORTBGSF

„МАКОШ” ЕООД

 

Други услуги:     

камериерка готвачка, пазаруване съдомиялна
телевизия във всяка стая пералня ютия
WI-FI външно барбекю джакузи, сауна
 SKN 5351 400  

SKN 5399 400

 Капацитет на сауната 2 човека, капацитет на джакузито 5 човека.

Желаещите да ползват релакс зоната, трява 1 / един/ ден по-рано , да заявят   желанието за ползване на сауна и джакузи, за да може да се подготвят.

Време за ползване всеки ден   от 9.00 часа до 17.00 часа